19min.bg

Пуснаха Ромарио от ареста

Бившият бразилски нападател Ромарио де Суза Фария, който прекара една нощ в ареста, бе освободен след като се съгласи да изплати закъснелите вноски от издръжката за две от децата си, информира БГНЕС.


Според всекидневника О Глобо, който цитира адвоката на бившата съпруга на футболиста Моника Санторо, Ромарио се съгласил да плати невнесената сума от 89 000 реала, което е повече от 45 000 долара. Световният шампион от 1994 г. Ромарио бе арестуван във вторник вечерта.
През кариерата си, протекла в испанските клубове Барселона и Валенсия, холандския ПСВ Айндховен, Вашко да Гава, Фламенго, и Флуминенсе - Бразилия, Ал Саад в Катар и Аделаида в Австралия, нападателят е отбелязал повече от 1000 гола. Като играч на бразилския национален отбор Ромарио е автор на 70 гола в 80 мача и втори най-добър бразилски голмайстор след Пеле /95 гола/. Той има седем деца. Миналия декември той обяви, че се връща във футбола в ръководството на клуба Америка до Рио. Тогава той се пошегува, че е време да се върне на работа тъй като има да плаща няколко издръжки.