19min.bg

Раева и Робева стопяват ледовете

Напрежението между две от най-големите легенди на българската художествена гимнастика  Илиана Раева и Нешка Робева изглежда отшумява. По време на управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) стана ясно, че Раева и Робева са готови да работят заедно. На заседанието на УС на БФХГ Раева запозна членовете за разговора, който е провела с Нешка Робева относно подготовката на състезателката Лъчезара Пекова, член на основен състав на национален отбор жени индивидуално. Робева е изявила желание да продължи да води подготовката на състезателката на базата на КХГ Левски на стадион Герена.


„Считам, че Нешка Робева със своята работа, опит, успехи и история, която е записала в световната и българска художествената гимнастика е извоювала правото си да подготвя сама състезателките си и смятам, че този компромис да се наруши регламента за централизирана подготовка на националния отбор бих допуснала единствено само за нея и за никой друг”, сподели Раева пред УС.


Безкрайно съм щастлива, че имаме шанса да си подадем ръце и да работим заедно и сплотено в най-важната година преди олимпийските игри за национален отбор индивидуално жени. Бих искала да споделя и огромната си радост, че моето предложение изцяло съвпада и с мнението на главния мениджър Бранимира Маркова", заяви още президентката на БФХГ.


Предложението на Илиана Раева беше прието единодушно от Управителния съвет.