19min.bg

Рафаел Надал стартира с трудна победа на Уимбълдън


Рафаел Надал се класира за втория кръг на Уимбълдън след труден мач на старта на турнира. Носителят на 22 титли от Големия шлем победи 41-ия в световната ранглиста Франсиско Черундоло с 6:4, 6:3, 3:6, 6:4 след 3 часа и 36 минути.



Поставеният под №2 в схемата испанец, който за последно е триумфирал в Лондон през 2010 година, проби съперника си в десетия гейм на първата част, за да поведе с един сет. След това той пак направи брейк за 4:2 във втория сет, а това се оказа напълно достатъчно, за да се доближи още повече до победата.


Двамата си размениха по пробив рано в третия сет, а след пробив на Черундоло в осмия гейм се стигна до намаляване на резултата.
Нещата отиваха към пети сет, след като Рафа се оказа изоставащ с 2:4 в четвъртата част, но със серия от четири поредни гейма реши всичко в своя полза. Така той се завърна победоносно на Уимбълдън, където за последно бе участвал през 2019 година.
"Много съм доволен да стъпя отново на Централния корт, благодаря на всички за подкрепата. Той (Черундоло) се оказа много труден съперник, направи чудесен мач, поздравявам го", каза Надал след двубоя.
В следващия кръг Надал излиза срещу Рикардас Беранкис (Литва).