19min.bg

Реал Мадрид вкара 5 на Валенсия

Реал Мадрид победи с 5:1 Валенсия в мач от 13-ия кръг на Ла Лига. Тимът на Карло Анчелоти постигна най-голямата си победа в първенството от началото на сезона. Реал поведе още в третата минута, когато Тони Кроос изведе с дълго подаване Дани Карвахал, който вкара за 1:0. Малко след това Дейвид Алаба беше близо до гол от пряк свободен удар. Кроос пък уцели напречната греда също от фаул.


Винисиус Жуниор пропусна две възможности за Реал в следващите минути. Уго Дуро имаше шанс за Валенсия, но не уцели вратата. В края на първото полувреме Реал стигна до втори гол. Родриго центрира, а Винисиус се разписа, отклонявайки топката с гърди.



Мадридчани започнаха второто полувреме с два бързи гола, с които решиха окончателно мача. Винисиус вкара втория си гол с далечен удар в 49-ата минута. Само минута по-късно Родриго се възползва от грешка на гостите и отбеляза за 4:0. Вратарят на Валенсия Гиорги Мамардашвили спаси удари на Винисиус и Карвахал в следващите минути. Родриго вкара втория си гол в мача в 84-ата минута след пас от Франсиско Гарсия. В края Уго Дуро отбеляза почетния гол за Валенсия.



Реал е втори с 32 точки, като изостава с две от лидера Жирона, който победи с 2:1 Райо Валекано като гост.