19min.bg

Реал остана без Нистелрой

Рууд ван Нистелрой ще бъде подложен на операция, възстановяването след която ще коства на звездата на Реал (Мадрид) отсъствие от терените между 6 и 8 месеца. Това съобщи пресаташето на мадридския гранд.


Дясното коляно на холандския нападател ще бъде подложено на артроскопия. След такава интервенция е трудно да се прогнозира с точност за какъв период от време „белият балет“ няма да може да разчита на услугите на Нистелрой. При всички случаи обаче контузията на футболиста е голяма загуба за испанския шампион. Холандецът, който е опериран от световноизвестният хирург Ричард Стедман със сигурност ще пропусне останалите от този сезон срещи на тима му.


„Всички в отбора ще подкрепим Нистелрой. Неговото положение е много тежко, но той е силен и със сигурност ще преодолее проблема”, бе краткият коментар на Бернд Шустер. „Рууд Ван Нистелрой се подложи на успешна операция на десния крак, но ще бъде аут до края на сезона. Това е много тежка загуба за нас, но неговото здраве е на първо място. Всички в отбора се надяваме, той да се оправи по-бързо и всички да премине без усложнения”, коментираха още от ръководството на отбора.