19min.bg

Реднап: Забранявам алкохола в Тотнъм

Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап заяви, че ще забрани на играчите си да пият алкохол, след ареста на Ледли Кинг пред нощен бар в Лондон през уикенда, предаде БГНЕС.


Защитникът на "шпорите" бе арестуван по подозрения за сбиване в ранните часове в неделя, след запой с приятели в клуб в лондонския квартал "Сохо". "Ще наложа много строго правило през следващия сезон, с което пиенето ще е абсолютно забранено. Футболистите не трябва да пият. Знам, че е трудно, но те взимат добри пари, а и са модел за подражание на децата. Те трябва да посветят живота си на играта", заяви Реднап.
Кинг се извини на Реднап като описа инцидента като "разпускаща вечер с приятели", която е "стигнала твърде далеч". Независимо от това обаче, шефът на Тотнъм допълни: "Нямаше да имаме такива проблеми, ако играчите не пиеха. Все още доста се пие в английския футбол, но все пак е по-добре, отколкото беше. В Тотнъм ние се занимаваме доста с деца, голяма част от тях са в онеправдано социално положение. Трябва да им даваме пример. В тази страна се пие твърде много. Много хора не намират щастието освен в алкохола".