19min.bg

Съотборниците на Братоев пият преди мач

Българският волейболист Геогри Братоев, който бе отстранен от отбора на Еспадон Шченин след само един официален мач,  даде шокиращо интервю за един от най-добрите спортни сайтове в Полша. Той коментира, защо не е успял да се впише в отбора


"Има известна истина, че не можах да намеря бързо общ език с останалата част от отбора. Например, аз не съм намерил общ език с хората, които пият преди мача! Има само няколко играчи в отбора, които са истински професионалисти, като Михал Ручяк. Повечето от останалите са в този отбора, за да се забавляват и да пият…”, шокира Георги Братоев, който вече изигра два приятелски мача с екипа на Нефтохимик (Бургас).


"Случаят ми е в съда, като клубът се опитва да прекрати договора ми, без да ми изплати никакви пари, след като предоставил неверни доказателства. Скоро FIVB ще поеме този случай. Клубове като Еспадон (Шчечин) правят лоша реклама на цялата полска волейболна лига. Това е напълно непрофесионален клуб ", заяви българският разпределител


Междувременно ръководството на полския Шчечин ще заведе дело срещу  българския волейболист. Причина за иска са изказванията на българина.


„Решихме да се разделим с Братоев не заради само представянето му в двубоите, но и заради отношението му тренировъчния процес. Всички въпроси свързани с българина ще бъдат разрешени по съдебен път. Ще потърсим сметка и за лъжливите обвинения към нас“, съобщават от Шчечин.