19min.bg

Селекционерът на Уелс: Момчетата показаха чудесен футбол

 Крис Коулман бе на седмото небе от щастие след успеха над Белгия с 3:1 на четвъртфиналите на Евро 2016. Наставникът поздрави своите футболисти за победата и заяви, че са показали страхотен футбол на стадиона в Лил.


"След като преодоляхме груповата фаза, за нас стана по-лесно, защото всеки мач в елиминациите е 50:50. Знаехме, че Белгия е фаворит, а и срещу Северна Ирландия не играхме добре. Във възторг съм от момчетата, които не просто победиха, а показаха чудесен футбол, истинска класа. Вкарахме прекрасни голове. Първите 15 минути бяха тежки, но след това се успокоихме и започнахме да действаме така, както можем. Определено изненадахме белгийците. През второто полувреме не им позволихме да наложат волята си. Когато Сам Воукс вкара за 3:1, вече знаех, че сме на полуфинал", заяви Коулман, цитиран от официалния сайт на УЕФА.


От своя страна, селекционерът на националния отбор на Белгия Марк Вилмотс заяви, че може би е допуснал грешки при загубата. Специалистът се оплака, че е загубил половината от основните си играчи в защита, а също така бе разочарован от „нелепите“ попадения, които е получил тимът му в хода на целия шампионат.


"Загубихме половината от основните си играчи в защита, което нямаше как да не се отрази. Не знам какви други варианти имахме, може би друг на мое място щеше да вземе различно решение за състава. Защо да премествам в защита футболисти на други постове? Имаме талантливи бранители, на които дадох шанс и този мач ще е от полза за тях. В същото време не разбирам защо допуснахме такива груби грешки при статичните положения. В хода на целия турнир получихме доста нелепи голове“, сподели Вилмотс, цитиран от официалния сайт на УЕФА.


За място на финала на Евро 2016 Уелс ще играе срещу отбора на Португалия.