19min.bg

Ще си подам оставката, когато видя проект за стадион: Йордан Лечков

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков е готов да подаде оставката си, когато види готов проект за нов национален стадион. Това обяви той в студиото на bTV, където коментира актуалната тема от последните дни - мачът на националния отбор с Унгария и преместването му от София към Пловдив и обратно.

"Нямаме един стадион като хората, който да отговаря на изискванията на УЕФА. Ще си подам оставката веднага щом видя проект за стадион", каза Лечков.

В последните години темата национален стадион беше коментирана основно в правителствата на Бойко Борисов, а през 2019 г. дори се заговори, че има четири варианта за място за нов стадион. Сегашният министър на спорта Димитър Илиев каза през октомври, че стадион ще струва между 360 и 520 милиона лева.

Пред bTV Лечков повтори становището на БФС отпреди дни, че преместването на мача е по препоръка на СДВР и Европейската футболна федерация (УЕФА).

"Ние сме член на УЕФА. Тя организира мачовете от квалификациите за европейското първенство. УЕФА е получила сигнал от СДВР и взима решението да се играе без публика. Ако имахме десет стадиона, които да отговарят на изискванията, нямаше да има такъв проблем. Не искам да коментирам защо община Пловдив отказа да приеме мача".