19min.bg

След като победя Чисора, смятам да атакувам световната титла: Кубрат Пулев


Боксьорът Кубрат Пулев заяви увереност, че съвсем скоро ще има нова възможност да се бори за световната титла. Очакванията му са да победи Дерек Чисора и с това да си отвори вратите към евентуален нов голям мач. Мачът между двамата е на 9 юли в Лондон.

"След тази победа смятам да атакувам световната титла, просто ще видим за кой колан, за коя титла", заяви Пулев пред bTV.




 
На пресконференцията той каза, че е здрав и готов да се изправи срещу приятеля си Дерек Чисора, когото вече победи веднъж в Германия. "Ще бъде интересна битка, той е опасен, но и този път ще му покажа кой е по-добър. Трябва да има повече бойци като него, които са готови просто да отидат на война. После ще мисля за световната титла, сега се концентрирам върху това, което ми предстои".

 
"Това е спорт и технически съм по-добър от него, не виждам как може да гарантира, че ще ме нокаутира. Чисора ще се изправи срещу едно много интелигентно и диво животно", каза Пулев.




 
Мениджърът на Чисора Еди Хърн заяви, че българинът е голямо име в Лондон и е перфектният съперник за клиента му. "Той е толкова уверен в себе си и изглежда много добре физически".

Последната битка на Пулев в Лондон завърши с нокаут от Антъни Джошуа преди 2 години. Сега Кобрата ще се опита да победи отново Чисора. Двамата се биха през 2016 година и Кубрат спечели със съдийско решение.