19min.bg

Старши-треньорът на националния отбор по ски почина след тежката катастрофа в Австрия

Старши-треньорът на националния отбор по ски алпийски дисциплини на България Драго Грубелник е починал в болница Мурнау в Бавария след тежката катастрофа във вторник. Колата, в която са пътували също младата надежда Алберт Попов и помощник-треньора Митко Христов, е паднала в 270-метрова пропаст в околностите на  Зьолден. Инцидентът станал след опит за изпреварване на бус около 11 часа местно време на Глетчерщрасе на път към курорта. Тримата пострадали били откарани моментално в болници в Инсбрук и Мурнау с вертолет, но до пристигането му в Мурнау словенецът Грубелник издъхнал. Именно старши-треньорът на националния отбор по ски е управлявал колата, когато тя полетяла в пропастта.


Димитър Христов е в тежко, но стабилно състояние. Голямата ни надежда в алпийските ски Алберт Попов, е настанен в университетската болница в Инсбрук (Австрия). 17-годишният състезател е с по-леки травми и му предстои операция на глезена.


Непосредствено след инцидента за Австрия отпътува директорът на направление Алпийски дисциплини в Българска федерация ски Иван Каневчев.