19min.bg

Стартира инициативата Спортувай с президента

„Бъдещето принадлежи на тези нации, които подготвят своите граждани за предизвикателствата на това бъдеще - да бъдат физически здрави и психически устойчиви, с изграден характер, морални ценности и родолюбие", заяви държавният глава Румен Радев при стартирането на уеб платформата на инициативата Спортувай с президента за насърчаване на физическата активност сред младите хора. В събитието участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.


Основната цел на инициативата е да насърчи физическата активност на българските деца чрез извънучилищни спортни занимания и алтернативни форми на физическо възпитание на младите хора, които ще могат да бъдат споделяни в откритата уеб платформа. Участниците в „Спортувай с президента" ще могат да се борят и за президентски награди в различни категории - Млад спортист, Активен клас, Посланик на годината, Община на годината. Повече информация за номинациите и различните начини за участие в инициативата може да бъде намерена на сайта www.sportuvaisprezidenta.bg.


„Децата са нашето най-голямо богатство и заслужават много повече внимание, повече грижи и по-добро бъдеще", заяви президентът. Въпреки отсъствието на поканените на събитието министри, държавният глава подчерта, че специално по отношение на децата институциите трябва да работят в една посока.


Снимка: БГНЕС