19min.bg

Стоичков подари реплика на Златната топка на папа Франциск и игра в Мача на мира


Христо Стоичков участва в Мача на мира в Рим и заслужи похвали с представянето си. В благотворителното събитие на Олимпико се включиха известни бивши футболисти.
Преди мача Стоичков носеше факела на мира. Заедно с останалите играчи се срещнаха с папа Франциск, под чийто патронаж се провежда събитието.


"С голяма радост подарих на папа Франциск копие от моята Златна топка. Бяхме при него, играхме за мира по света във Вечния град. Цар Футбол е най-добрият посланик за мирен свят", написа Стоичков във Фейсбук, където показа и снимка.


Камата беше титуляр в състава на белите редом до състезатели като Роналдиньо, Буфон, Мхитарян, Венсан Кандела, Шота Арвеладзе и др. Носителят на Златната топка направи две асистенции за голове на Арвеладзе, а освен това атрактивно с пета участва в акцията при попадение на португалеца Уго Алмейда.
В състава на сините бяха предимно италианци.


Докато Ицо беше на терена - само през първото полувреме от 25 минути, неговият отбор водеше с 3:2. После Стоичков, който игра с №9, беше заменен, а сините обърнаха до победното за тях 4:3.
Мачът беше посветен на бившия аржентински футболист Диего Марадона.