19min.bg

Световният вицешампион Владимир Илиев: Ще се състезавам до Пекин 2022

Световният вицешампион по биатлон Владимир Илиев разкри, че не планира да слага край на кариерата си. Той иска да се състезава до олимпийските игри в Пекин през 2022 г.


"Смятам, че мога да дам още в биатлона, не се чувствам изморен. Чувствам се добре, мисля, че мога да подобря резултатите. Дори да не взема друг медал, смятам, че много мога да подобря резултатите си в Световната купа. Има къде да покажа и какво да покажа. Надявам се на олимпиадата да съм здрав и да покажа това, което показах тази година", сподели Илиев. 31-годишният ни състезател, който през март спечели сребърен медал в старта на 20 километра заслужено грабна наградата за спортист на месеца. Илиев обаче остава здраво стъпил на земята: "Няма от какво да се чувствам по-специален - затова постижение съм тренирал и работил толкова години. Смятам, че успехът е върхът на пирамидата и трябва да се отнасяме към него, както всеки един човек към кариерата си - съвсем нормално".


Той сподели още, че за хората извън биатлона медалът му може да е бил сензационен, защото до световното сезонът му е бил доста сложен, труден и слаб. Според него специалистите, които разбират от биатлон, знаят, че във всяко голямо първенство е имал шанс за медали. И за мен не беше случайно - функционалната ми форма го показваше, просто беше време стрелбата да се получи и да се комбинира с доброто ми бягане. Просто беше моят ден, чувствах се стабилен, вятърът не ми оказваше голямо влияние, бях концентриран и така се получи резултатът.