19min.bg

Тайсън Фюри ще защитава титлата си срещу Дилиън Уайт


Световният шампион в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри ще защитава своя пояс срещу Дилиън Уайт. За мача потвърди президентът на организацията Маурисио Сюлейман.




Търгът за британския сблъсък със сума от 41 млн. долара беше спечелен от промоутърската компания Топ Ранг, която представлява шампиона. Това е и най-високата оферта за мач в историята на бокса.


 


Засега няма обявена дата за мача, като се смята, че той ще бъде организиран през лятото. Фюри обаче потвърди в социалните мрежи, че срещата ще бъде във Великобритания.


 


Шампионът не се боксирал пред родна публика от 2018 г., когато изтърпя 3-годишното си наказание и излезе на ринговете в Манчестър и Белфаст.


 


За Фюри защитата на пояса ще е втора. Той победи преди няколко месеца Дионтей Уайлдър в реванша за титлата.


 


Уайт за първи път ще излезе в мач за световна титла. В актива си до момента той има 28 победи и 2 загуби. Съперникът му е непобеден в 31 мача.


 


Сделката за мача между Фюри и Уайт означава, че феновете на бокса ще трябва да изчакат още, за да станат свидетели на мач, който ще определи абсолютния световен шампион в тежка категория.


 


Останалите титли - на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и на Международната боксова федерация (IBF), са притежание на украинеца Александър Усик.