19min.bg

ЦСКА - София ще "отстъпи" 10 декара на Борисовата градина при изграждане на новия стадион


ЦСКА – София ще "отстъпи" обратно 10 декара на Борисовата градина, които не са, никога не са били и не могат да бъдат на клуба, при изграждане на новия стадион Българска армия, заяви Щефан Хилер - представител на германската Спортфайв, която трябва да строи и управлява съоръжението. По думите му паркът е много важен и хубав и спортното съоръжение трябва да се вписва пълноценно в него. Интересно е как футболният клуб ще „отстъпи” нещо, което не му принадлежи.




ЦСКА - София е постигнал споразумение с компанията, като то ще е за 30 години, като е доволен от условията, които ще получава, каза адвокатът на клуба Станислав Трендафилов. Той посочи, че според сегашните разчети инвестицията ще бъде 80-90 млн. лева, които са осигурени от собствениците на клуба, като чрез финансова институция ще бъдат добавени и допълнителни средства, ако сумата се окаже по-висока. Напомняме, че ЦСКА от години дължи и не плаща няколко млн.лв. на хазната, а собственикът е в затруднения.



При представянето на плановете адвокатът изтъкна няколко пъти, че футболният клуб не е страна в изграждането на стадиона.



Според Хилер официално работата по подготовката за строежа ще започне на 1 юли. Целта е до края на годината да се направи проектът и да се осигурят необходимите разрешителни. Ако това бъде изпълнено, строителните дейности трябва да започнат в началото на април 2023 г., а през 2025 г. стадионът да е готов.



Обсъждането е стадионът да бъде за 15-18 хиляди души и целта е да е с такива размери, за да е максимално пълен, дори в няколко мача с по-висок интерес да има недостиг на места.