19min.bg

Тиаго Алкантара прекрати футболната си кариера

Бившият играч на Барселона, Байерн (Мюнхен) и Ливърпул Тиаго Алкантара потвърди, че прекратява славната си кариера. 33-годишният халф направи това в личния си профил в социалните мрежи.

“Винаги ще съм готов да върна това, което ми е дадено, и съм благодарен за времето, което съм му се наслаждавал. Благодаря ти, футбол. И на всички, които ме придружаваха и ме направиха по-добър играч и човек по пътя. Ще се видим скоро, Тиаго”, написа Алкантара, като публикува своя снимка като дете, където играе заедно с баща си - бившият бразилски национал и световен шампион Мазиньо.

На публикацията реагираха много действащи футболисти като Хамес Родригес, Коке, Марк Бартра, Коке, Ерик Гарсия, Матс Хумелс, Върджил Ван Дайк и други, които до един изказват респекта си към Алкантара.

През кариерата си Тиаго спечели общо цели 27 трофея. Той е юноша на Барселона, а най-големите си успехи той постигна с екипа на Байерн (Мюнхен), където игра в периода 2013-2020 г.

С баварците той стана шампион цели седем пъти, взе четири Купи на Германия, две Суперкупи на страната и по веднъж Шампионската лига и Световното клубно първенство. За последно той бе част от Ливърпул, но бе освободен след края на миналия сезон, след като игра едва пет минути през кампанията заради контузии.