19min.bg

Топалов с второ реми в Билбао

Българският гросмайстор Веселин Топалов завърши второ поред реми, но този път с Левон Аронян от Армения. Двубоят между двамата шахматисти е втори кръг от турнира по шахмат, който се провежда в испанският град Билбао. Наградния фонд е 400 000 евро.
Топалов и Аронян стигнаха до ремито в 37-ят ход на партията. Другите две срещи завършиха също с равен резултат. Ананд от Индия не успя да се наложи на Раджабов от Азербайджан. Двубоят Иванчук - Карлсен също завърши наравно. Първи в класирането е Карлсен с 4 точки, следван от Ананд, Топалов, Иванчук и Раджабов с по 2 т. В следващия кръг бившият световен шампион Топалов ще срещне временния водач Карлсен.



Антоанета Стефанова продължава доброто си представяне на световното първенство за жени в Налчик (Русия). Наградният фонд на турнира е 60 000 долара. Стефанова е на осминафинал след победа над китайската участничка Венцзюн с 3:1 точки. Българският гросмайстор е бивша световна шампионка и е само на четири победи от новата титла. В следващия кръг нашата шахматистка ще срещне рускинята Инна Гапоненко, а финалът на турнира е на 18-ти септември.