19min.bg

Треньорът на Серена призна: Давах указания

Серена Уилямс ще бъде глобена със $17 000 заради шокиращия си изблик на финала на US Open. Треньорът й Патрик Муратоглу приза коучинг по време на мача, но посочи, че Серена дори не го е погледнала, затова не смята, че тя го е чувала и именно това е причината тя да загуби контрол. Уилямс избухна след наказанието във втория сет и нарече съдията "крадец". Муратоглу заяви още, че  Саша Бажин, треньорът на шампионката Наоми Осака, също говорил на японката по време на мача.


Патрик Муратоглу призна, че е треньор на Серена Уилямс по време на финала на US Open, но вярва, че не го е виждала - затова тя стана толкова разгневена от арбитъра.


"Аз съм честен, да давах указания", каза Муратоглу след мача. "Тя дори не ме погледна, затова едва ли е мислила, че съм аз".


 Американката бе на 2 сета от това да изравни рекорда на Маргарет Корт за най-много титли от Големия шлем, но се срина психически. В началото на втората част получи официално предупреждение от съдията за помощ от треньора си, бе наказана с точка заради чупене на ракета и с цял гейм поради обиди към съдията.


В крайна сметка шесткратната шампионка отстъпи на 20-годишната японка с 2-6 4-6.