19min.bg

Трети международен турнир по спортни танци в Сливен

На 2 и 3 май Сливен ще бъде домакин за трети пореден път на Международния турнир по спортни танци - Sliven Open 2009, който е част от календара на Международната федерация по спортни танци, предаде БГНЕС.


В него ще си дадат надпревара танцови двойки от групите - Деца, Юноши младша и старша възраст, Младежи, Сеньори и Състезатели над 19 години.


Непосредствено преди началото на проявата ще се проведе и Международен турнир – Бейсик за Деца до 9 г., Деца до 11 г., ЮМВ + ЮСВ и за състезатели над 16 години.


Председател на организационния комитет е Светлана Лечкова, а организатори на проявата са КСТ "Туида", Община Сливен и БФСТ. Поредното издание на турнира е под патронажа на кмета на град Сливен Йордан Лечков и ще се проведе в изцяло ремонтираната и обновена спортна зала "Васил Левски".


До момента участие са заявили повече от 200 танцови двойки от 18 държави като: Италия, Германия, Австрия, Словения, Словакия, Чехия, Румъния, България и др.


Турнирът за състезатели над 19 г. е с ранг IDSF Open и носи на участниците точки за световната ранг листа. Освен предметни награди, финалистите от IDSF Open – латина и стандарт ще си поделят парични награди с общ размер 7000 Евро. Кои ще са тези двойки ще реши международната съдийската комисия от 10 държави.


Сред съдиите е и бившата световна шампионка по Латиноамерикански танци Джоан Уилкинсън от Италия, която ще бъде и специален лектор на семинара за състезатели, треньори и съдии на 1 май, непосредствено преди началото на състезанието.