19min.bg

Три клуба в спор за пари за изчезналия футболист

Три клуба влязоха в битка за пари около изчезналия преди дни  футболист Емилиано Сала. Аржентинецът трябваше да премине от Нант в Кардиф, но самолетът, с който пътуваше за уелската столица, изчезна над Атлантическия океан и вече няколко дни няма следа нито от него, нито от леталното средство, нито от пилота.


От Кардиф вече обявиха, че няма да плащат сумата от 15 млн. паунда, която първоначално договориха с досегашния му клуб Нант. Уелсците вече трябваше да са превели по сметките на французите първата вноска от 6 млн. паунда, но не са го сторили все още.


Канарчетата са готови да съдят Кардиф и дори са подготвили документите за това. И двата клуба твърдят, че нямат нищо общо с изчезването на футболиста, затова французите претендират, че трябва да получат парите си, а уелсците - че не дължат нищо.


В безчувствената битка се намесва и Бордо. Клубът трябва да получи 50% от трансферната сума и чакаше 3 млн. паунда от първия транш. Но след като той няма да бъде преведен, "жирондинците" директно ще се обърнат към съда, нищо, че все още нищо официално не е обявено за състоянието на Сала.