19min.media

Трима арестувани, 9 ранени полицаи и фенове след мача на Левски

Шестима полицаи пострадаха след сблъсък с фенове на Левски, потвърди пресцентърът на МВР. На този етап трима от побойниците са задържани.


Както БГНЕС съобщи снощи, при сблъсъците пострадаха и трима запалянковци на Левски, които потърсиха медицинска помощ в "Пирогов". Според вътрешното министерство вчера около 10 минути след края на двубоя между Левски Жилина в парка до стадион “Герена” група от над 300 запалянковци е нападнала полицейските служители, охранявали мача, със стъклени бутилки, камъни, дъски и греди от счупени пейки. По време на сблъсъка феновете са изпочупили три служебни полицейски коли, изкъртили са и страничните огледала на четири паркирани в района автомобила.


На ранените полицаи е оказана първа медицинска помощ и са откарани във ВМА. Работата по изясняването на инцидента продължава. Версията на ранените привърженици на Левски, които са от столичния квартал "Овча Купел" е, че от въпросната група от 300 човека само няколко ултраси са провокирали инцидентите, а полицията е действала брутално срещу деца и юноши, които не са участвали в инцидента. 17-годишният Ангел Л. е с контузии по краката и лявото рамо, връстникът му Адриан В. е с контузии на левия крак и лявата ръка. С рана на тила е Мартин Ф. на 19 години.