19min.bg

Уайт: Искам да се бия с Кубрат

След като преди няколко дни боксовият промоутър Еди Хърн призна, че все още няма сделка за евентуален мач на 21 юли между Дилиън Уайт и Кубрат Пулев, сега неговият клиент го призова да не се бави и да организира сблъсъка. Роденият в Ямайка британски боксьор заяви, че иска да се бие с поне двама от най-добрите в тежка категория в следващите 12 месеца.


Както е известно, Уайт и Кобрата трябва се изправят един срещу друг в спор за званието официален претендент на IBF - пояс, който в момента е притежание на британеца Антъни Джошуа.


Междувременно стана ясно, че щабовете на Джошуа и Дионитей Уайлдър ще започнат в четвъртък официални преговори за обединителен мач на всички световни титли в тежката категория. За втори път представителят на британеца - Еди Хърн и хората на американеца - Шели Финкел и Ал Хеймън ще се срещнат. Сега се очаква да се дискутират конкретно най-важните неща за осъществяване на конкретния двубой.


Три са основните елемента, в които страните трябва да стигнат до съгласие. На първо място е хонорарът на двамата боксьори. Джошуа притежава четири от световните титли, докато Уайлдър има само една. Това поставя британеца в по-добра изходна позиция. Втората тема на преговорите ще бъде датата и мястото на събитието. Има вариант битката да се проведе дори и на неутрална територия, а не в държавите на двамата боксьори. Последното условие ще бъде свързано с възможността за изиграване на допълнителни срещи преди евентуалния обединителен двубой.