19min.bg

УЕФА не допусна ЦСКА в Европа

Европейската футболна централа (УЕФА) извади отбора на ЦСКА- София от участие в европейските клубни турнири през следващите две години. Лошата новина за феновете на червените идва само часове по-късно след като армейците разбиха Левски за втори пореден път с 3:0.


От УЕФА пристигна писмо, в което се казва, че централата няма да лицензира армейците за евротурнирите, въпреки усилията на Българския футболен съюз това да се случи. Месеци наред футболната ни централа настояваше пред УЕФА да лицензира ЦСКА за европейските клубни турнири, но в крайна сметка е получен отказ за издаването на лиценз на червените. Причината е, че от европейската централа не признават клуба на Гриша Ганчев (ЦСКА-София) за наследник на фалиралия през 2016 година ЦСКА. По този начин УЕФА спазва правилото за нов отбор, който няма право да участва в Европа три години след неговото основаване, но една вече е изтекла.


В резултат на взетото решение ПФК ЦСКА-София може да не кандидатства за лиценз на УЕФА за европейските клубни турнири за следващите два сезона (2017/18 и 2018/19).