19min.bg

В Англия: Ман Сити и Реал Мадрид са фаворитите за Халанд


Заинтересованите от Ерлинг Халанд отбори ще научат решението за бъдещето на нападателя през следващите няколко седмици. Норвежкият национал е основна цел на редица европейски грандове, а през лятото става активна откупната клауза в размер на 75 милиона евро. Смята се, че Реал Мадрид и Манчестър Сити водят в надпреварата за звездата на Борусия Дортмунд.


 


The Athletic съобщава, че Халанд е цел номер едно за английския шампион, тъй като мениджърът Хосеп Гуардиола иска да подсили отбора си преди следващия сезон с нов качествен централен нападател.


 


Реал Мадрид също иска да си осигури услугите на норвежкия национал, който отбеляза невероятните 80 гола в 79 мача, откакто подписа с Дортмунд през януари 2020 година.


 


В последните дни се появиха информации, че лос бланкос искат да постигнат договорка с Халанд, че той ще заиграе на Сантиаго Бернабеу, но нападателят ще остане в Дортмунд за още един сезон и ще пристигне в испанската столица през 2023 година, когато изтича договорът на капитана Карим Бензема.


 


Отборът на Карло Анчелоти е фокусиран и върху привличането на Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен, който може да пристигне като свободен агент след края на кампанията.


 


Барселона и Байерн Мюнхен също са сред кандидатите за подписа на Халанд, въпреки че Сити и Реал Мадрид остават фаворити. Манчестър Юнайтед и Челси също са свързани, но шансовете норвежецът да се присъедини към тях са малки.


 


Очакванията са, че Халанд ще вземе окончателно решение за бъдещето си през следващите седмици, допълва изданието.