19min.bg

Великите спортни моменти на 2019 г.

"Ливърпул" написа нова страница от великата си историята, след като направи невероятен обрат срещу Барселона в полуфиналния мач реванш от Шампионската лига на „Анфийлд“. Мърсисайдци спечелиха с 4:0 и си гарантираха участие на финала на турнира, който се игра на  „Уанда Метрополитано“ и те по-късно спечелиха, побеждавайки "Тотнъм Хотспър" с 2:0.


 


Финал за историята. Новак Джокович триумфира на турнира „Уимбълдън” след инфарктен двубой срещу Роджър Федерер. Швейцарецът беше на крачка да реши мача в своя полза, когато само една точка го делеше от спечелване на трофея.


 


НЕВЕРОЯТНО! Анди Руис унищожи Антъни Джошуа. Нещо на пръв поглед невероятно се случи в професионалния бокс. Анди Руис-младши, соченият за пълен аутсайдер 121-килограмов боксьор, победи Антъни Джошуа с нокаут в 7-ия рунд. Срещата се проведе в „Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк.


 


Великан! Хищният лъв Гришо разкъса великия Федерер. В спора за място на финалната четворка първата ракета на България записа ако не най-голямата победа в кариерата си, то със сигурност една от най-знаменитите си срещу може би най-великия тенисист в историята Роджър Федерер. След епична над тричасова битка Гришо взе първия си успех над носителя на 20 титли от Големия шлем след 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2.


 


Новак Джокович имаше удоволствието да вдигне купата на турнир от големия шлем за 16-ти път. Водят го Рафаел Надал с 18 и Роджър Федерер с 20 титли.


 


За своите 38 години, Федерер беше на косъм да се превърне в най-възрастния играч, печелил някога турнир от Големия шлем. Вместо това вписа името си в друг рекорд - за най-дълго продължил финал на „Уимбълдън”- цели 4 часа и 47 минути.


 


Предишния рекорд държеше финалът през 2008-ма, когато след 4 часа и 48 минути игра, Федерер отново загуби от Рафаел Надал. 297 минути двубой, в който имаше от всичко по много. Но само един, който си тръгва като победител.


 


Aнди Руис детронира Антъни Джошуа като световен шампион в професионалния бокс в тежка категория. Мексиканецът нокаутира своя съперник в 7-ия рунд на мача в "Медисън Скуеър Гардън".


 


Източник: Nova TV