19min.media

Верстапен донесе победа №100 на Ред Бул във Формула 1


Световният шампион Макс Верстапен спечели своята четвърта поредна и общо шеста победа от началото на сезон 2023 във Формула 1, след като триумфира в надпреварата за Гран При на Канада. Така той донесе победа №100 на отбора на Ред Бул и се изравни с Айртон Сена на 5-то място във вечната ранглиста, като двамата световни шампиони имат по 41 победи във Формула 1.


Нидерландецът стигна до победата в Монреал без съществени проблеми, като той отново води от старта до финала на състезанието. Пилотът на Ред Бул направи перфектно потегляне и дори не бе притеснен в първите завои, след което се справи и с едно излизане на колата на сигурността в 12-та от 70 обиколки.
Алонсо завърши втори, като удържа късен щурм на Хамилтън, докато двамата пилоти на Ферари останаха 4-ти и пети. Серхио Перес с Ред Бул завърши челната шестица.


„Мразя да сравнявам пилоти от различни поколения, но мога да кажа, че като бях дете и още карах картинг, само си мечтаех да карам във Формула 1 и никога не съм си представял, че мога да спечеля 41 победи. Да се изравня с Айртон е нещо невероятно. Гордея се с това, но се надявам, че няма да спра дотук. Надявам се, че ще продължим да печелим състезания. Аз имам 41, Ред Бул – 100, така че може би трябва да поговорим за нов договор с тима заради това. Но сега новата ни цел е 200 победи”, заяви Верстапен.
Следващият старт е Гран при на Австрия на 2 юли.