19min.bg

Винисиус нарече Ла Лига и Испания расистки


Нападателят на Реал Мадрид Винисиус Жуниор нарече Ла Лига и Испания расистки, след като получи обиди на расова основа от трибуните по време на неделния мач с Валенсия, загубен с 0:1. Привърженици на домакините на Местая станаха причина за спиране на срещата за 10 минути.
През втората част Винисиус получи червен картон заради удар в лицето на Уго Дуро от Валенсия.


"Това не бе нито първият, нито вторият, нито третият подобен мач за мен. Расизмът е нещо нормално в Ла Лига. За федерацията явно също е така. Тъжен съм. Първенството, което преди принадлежеше на Роналдо, Кристиано и Меси, сега принадлежи на расистите. Прекрасна страна, която ме прие и която обичам, но която реши да покаже имидж на расизъм пред света. Съжалявам за испанците, които не са такива, но днес в Бразилия Испания е известна като страна на расизма. Аз съм силен и ще извървя целия път срещу расистите, дори да е далеч оттук”, написа Винисиус в Туитър.


Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас отговори на коментарите на Винисиус, като го помоли да бъде по-информиран за това какво може да се направи в случаи на расизъм.


"Тъй като тези, които трябва да ти обяснят какво е това и какво може да направи Ла Лига в случаи на расизъм, се опитахме да ти обясним сами, но ти не се появи на нито една от двете договорени дати, които сам поиска", заяви Тебас, обръщайки се към Винисиус.