19min.bg

Волейболистите ни излизат срещу Иран


Националният отбор по волейбол вече направи първата крачка към добро класиране на световното първенство.На пътя на избраниците на Пламен Константинов застават отборите на Иран, САЩ и Канада във втората фаза на турнира. Иран нанесе една от двете загуби на българите в първата групова фаза на световното, която се изигра във Варна. Другата дойде след мача с Полша, но пък в него "лъвовете" показаха далеч по-добро игра.

Националният селекционер открито заяви, че мачът с Иран в морската ни столица е бил най-слабият до сега в турнира и намекна, че именно развоя от срещата днес (21 септември) ще бъде ключов за класирането.

Тъй като активът от първата фаза на първенството не се заличава, България влиза в новата си група на трета позиция с 3 победи и 2 загуби. Водач е непобеденият отбор на САЩ, следван от Иран (само с 1 загуба). Четвърти е тимът на Канада, който също има 3 победи и 2 загуби, но е с по-лошо съотношение при геймовете.

За да продължи към следващата фаза, националният ни отбор трябва да бъде първи в групата или да е сред двата най-добри втори от четирите четворки.

Константинов и момчетата ще разчитат много и на домакинския фактор, като се надяват залата да бъде пълна и за трите мача, както беше във Варна.

Тодор Скримов се включи стабилно в мача срещу Полша, след като получи болезнено схващане на прасеца преди това. Единственият проблем е здравословното състояние на централния блокировач Теодор Тодоров.

Така че българите излизат на игрището за едно единствено нещо - 3 поредни победи!


Източник: бТВ


Снимка: БТА