19min.bg

Волейболните юноши победиха Русия и са на финал на Световното

Юношеският ни национален отбор по волейбол до 19 г. ще се бори за титлата на световното първенство в Иран! Тимът на Мартин Стоев победи Русия с 3:2 гейма (14:25, 25:21, 25:20, 20:25, 15:13).


Финалът е утре (2 септември) от 17:30 ч. В спор за титлата България ще срещне победителя от втория полуфинал между домакина Иран и Полша.


Русия беше единственият тим, който ни победи в груповата фаза в Техеран.


За първи път от 1989 г. волейболистите в тази възрастова група са сред топ 4 на света! Тогава, преди 32 години, те спечелиха бронзови медали.


Русия показа стабилна игра през първия гейм, докато българските национали не успяха да намерят начин да им се противопоставят. Родната блокада не беше никак ефективна, а и в атака се виждаха проблеми за "лъвовете". От другата страна на мрежата пък руснаците разчитаха на доброто представяне на Тимофей Тихонов и Михаил Лабинский, съобщава бТВ.


България поведе стабилно в началото на втория гейм. Промяната в играта на момчетата на селекционера Мартин Стоев беше видима. С добри отигравания се отличиха Александър Николов и Виктор Бодуров. В средата на гейма руснаците съумяха да изравнят за 15:15. В тази напрегната ситуация "лъвовете" показаха характер и отново поведоха. До края на частта българите не изпуснаха лидерството и изравниха резултата.


Доброто представяне на терена за родните волейболисти продължи и