19min.bg

Волейболните национали записаха седма загуба в Лигата на нациите


Мъжкият национален отбор по волейбол на България загуби от Бразилия с 0:3 (21:25, 19:25, 22:25) в Лигата на нациите. Тимът, воден от Николай Желязков, записа трето поредно поражение в зала Арена Армеец в София, както и общо седмо в турнира.
След осем двубоя България заема предпоследното 15-то място в Лигата на нациите с една победа и седем поражения. Съставът е с еднакви показатели с последния Австралия, но има четири точки повече.


 


Бразилците взеха пета победа, като имат и три загуби, с което са на шесто място в таблицата.
Българите бяха равностойни на селесао само през първата част, в която играта вървеше точка за точка почти през цялото време, но в крайна сметка нашите отстъпиха с 21:25. Във втория гейм България загуби на 19 точки, а в последната стигна до 22.


 


“ Отборът на Бразилия игра много силно, трябва да го поздравим. Показаха голяма класа, имат изключителни изпълнители. Що се отнася до нашата игра, на моменти бяхме много добри, в други допуснахме леки точки. Имам какво да научим от тези мачове”, каза селекционерът Желязков след поражението.



„Можеше да постигнем и втора победа, но да отдадем заслуженото и на Австралия. Предстои ни последният турнир в Полша. Смятам, че имаме сили да направим още победи. Тръгваме с тази нагласа. Най-важното в момента е момчетата да починат два дни и ще се готвим”, каза още треньорът на България Николай Желязков.