19min.bg

Започна разследване за смъртта на Астори

Главният прокурор на Удине Антонио Де Николо сподели, че започва разследване на обстоятелствата, довели до трагичната смърт на капитана на Фиорентина Давиде Астори.  31-годишният капитан на фиорентинци почина в съня си си през нощта на 3-ти срещу 4-ти март в хотела, където отбора беше отседнал преди двубоя с Удинезе.


Стартирахме криминално разследване по хипотезата за убийство по невнимание, заяви Де Николо. Засега то се води срещу неизвестни извършители. Предстой днес да бъде направена аутопсия на починалия футболист.


Наш дълг е да установим дали смъртта на Астрои е трагична фаталност или някои носи някаква отговорност за случилото се, завърши Де Николо.


В същото време стана ясно, че Фиорентина ще даде пожизнен договор на футболиста, а парите от него ще отидат за съпругата му и двегодишната им дъщеричка. 31-годишният Астори е трябвало да подпише нов договор с виолетовите в понеделник, след мача с Удинезе.


В знак на съпричастност към голямата трагедия италианската футболна федерация взе решение да отмени всички срещи в първенствата на Ботуша.  


Астори има 14 мача за националния отбор на Италия между 2011 и 2017 г. В кариерата си има 289 срещи в италианския елит за отборите на Каляри, Рома и Фиорентина. Футболистът е продукт на школата на Милан, но не изиграва нито един мач за росонерите. През настоящия сезон той изигра 25 мача и за последно беше на терена на 25 февруари. Астори е трябвало да излезе титуляр и срещу Удинезе.