19min.bg

2024 GMC Acadia

GMC Acadia за 2024 г., чиято базова цена варира от 43 995 до 55 695 долара, се завръща с комбинация от мощност, пространство и усъвършенствани функции. Той предлага оформление с предно разположен двигател, наличен в конфигурации със задвижване на предните колела (FWD) и задвижване на всички колела (AWD), със седем места за пътници в SUV дизайн с 4 врати. Под предния капак се намира 2,5-литров турбокомпресорен DOHC 16-клапан I-4 двигател с мощност 328 к.с. и 326 Нм въртящ момент, съчетан с 8-степенна автоматична трансмисия.

С тегло между 2086 и 2267 кг, Acadia има междуосие от 121 инча и размери 204 инча дължина, 79,6 до 80 инча широчина и 71 до 72 инча височина. Ускорява от 0 до 100 км/ч в час за приблизително 7,0 секунди и предлага комбиниран разход на гориво по EPA от 21 до 23 mpg, като пробегът му е от 720 до 735 километра. В момента този модел е на разположение за закупуване.

Значителните актуализации превръщат Acadia 2024 в силен претендент на пазара на средноразмерни SUV модели. Увеличените размери на автомобила осигуряват повече пространство за пътниците както отпред, така и отзад. 2,5-литровият турбодвигател предлага достатъчна мощност с минимално турбозакъснение и тиха работа. Управлението му остава стабилно дори при натоварване, което го прави идеален за ежедневно шофиране и теглене.



Вътре в Acadia има забележителни подобрения, включително информационен център за водача с диагонал 11 инча и опционален 8-инчов head-up дисплей. Нивото на оборудване Denali се отличава с първокласни удобства като седалки с кожена тапицерия, отопляеми и вентилирани предни седалки и отопляеми седалки на втория ред. То предлага и електрически сгъваеми седалки на третия ред и сгъваеми с едно докосване седалки на втория ред.



За любителите на офроуда, модификацията AT4 е създадена да се справя с тежки терени с повдигната височина на возене, настроено за офроуд окачване и система за задвижване на всички колела с активен контрол на въртящия момент. Тя също така разполага с 18-инчови алуминиеви джанти, боядисани в черен гланц, с гуми за всякакви терени.

Безопасността остава приоритет в Acadia 2024, която включва над 15 стандартни технологии за безопасност и асистенция на водача, като например пространствено виждане с висока разделителна способност и огледало със задна камера.