19min.bg

2024 Nissan GT-R бележи завръщането на T-спецификацията

"Годзила" живее за още една година.

В четвъртък в Япония 2024 Nissan GT-R дебютира с ревизирана аеродинамика, променени предни панели и връщане както на T-spec, така и на някои забележителни наследствени цветове.

Ревизираният 2024 GT-R Nissan започва от $122 985 и достига до $222 985 в зависимост от тапицерията и опциите.




Далеч не е нова, версията на Godzilla от 2024 г. се предлага във версии Premium, T-spec и NISMO. И трите версии разполагат с преработена аеродинамика, която увеличава притискащата сила, като същевременно намалява съпротивлението. Nissan каза, че тези ревизии са направени в стремежа към по-уверено и отзивчиво управление.




Визуалните промени са леки. Най-лесният начин да забележите обновения GT-R ще бъдат LED дневните светлини, монтирани в долната част на решетката, които сега изглежда имат апликация, подобна на мрежа. Цялата долна част на бронята е преработена с нова решетка, която е по-тънка и преоформена в името на по-добро охлаждане и намалено съпротивление. От Nissan казаха, че тези промени не променят коефициента на съпротивление на GT-R от 0,26.




Моделите NISMO разполагат с ново задно крило, монтирано върху това, което Nissan нарича опори в стил лебедова шия. Повърхностната площ на новото крило е с 10% по-голяма от преди, докато извивката е преработена за повече притискаща сила, без да се засяга съпротивлението. Моделите NISMO също носят специфична за модела предна броня и заден дифузьор заедно с канарди.




Завръщането на T-spec бележи средната гама на гамата GT-R. Той възкресява два нюанса на боята, Millennium Jade и Midnight Purple III. Първият е намигване към най-редкия GT-R на всички времена, R34 GT-R V-Spec II Nür, докато вторият е модерна версия на това, което беше намерено в R34 GT-R V-Spec. И двата цвята бяха предложени последно на модела GT-R T-spec за 2021 г. Връща се и тъмен Mori Green цвят на тапицерията.

Моделите T-spec получават механични подобрения в сравнение с оборудването Premium, включително въглеродно-керамичните спирачки на модела NISMO и настроената от NISMO система за контрол на стабилността. Механичните подобрения са съчетани със стилни подобрения, включително по-широки предни калници и ковани 20-инчови джанти на модела NISMO, боядисани в злато.

Ръчно сглобеният от Takumi 3,8-литров туин-турбо V-6 под капака не се е променил. С мощност от 565 к.с. и въртящ момент от 467 lb-ft, двигателят сега пее чрез стандартна (преди опция) титаниева изпускателна система. Моделите NISMO разполагат с надградени вътрешни части на двигателя и повече усилване за номинална мощност от 600 к.с. и 481 lb-ft въртящ момент.

Всички GT-R разполагат с усъвършенствана система за задвижване на четирите колела и 6-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Моделите NISMO ще могат да предават мощността на земята по-добре благодарение на добавянето на преден диференциал с ограничено приплъзване.

Вътре гамата GT-R продължава с 8,0-инчов сензорен екран с Apple CarPlay и Android Auto. Седалките Recaro са с кожа с велурени вложки, а воланът е обвит с алкантара.


Източник: Motorauthority