19min.bg

2025 Bentley Flying Spur Speed сменя W-12 с V-8 plug-in хибрид

В момента Bentley преминава от почитаемия си двигател W-12 към хибридно задвижване V-8, а последният модел, който ще премине към него, е актуализираният Flying Spur Speed от 2025 г.

Актуализираният Flying Spur Speed на Bentley може и да прилича на модела, който се продава от 2023 моделна година, но има много промени в области, които не можете да видите, включително извън задвижването. Отвън новите детайли включват преработена радиаторна решетка и преден капак, заден дифузьор, опция за 22-инчови джанти и тъмно оцветяване на ярките елементи.


А в интериора има нови ромбоидни шарки за тапицерията на седалките, както и върху облицовките на вратите и В-колоните.


Голямата новина е новият задвижващ агрегат, наричан от Bentley Ultra Performance Hybrid. Той дебютира през юни в обновения Continental GT Speed и замества 6,0-литровия W-12 с два турбокомпресора на Bentley, чието производство бе прекратено това лято след две десетилетия. Bentley пусна на пазара каросерийните модели Batur и Batur Convertible, за да отбележи края на производството на W-12.



Задвижването Ultra Performance Hybrid комбинира 4,0-литров V-8 с два турбокомпресора и един електрически двигател.


Електрическият двигател е интегриран с 8-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител, която насочва задвижващия въртящ момент към четирите колела чрез система за задвижване на всички колела.

Максималната мощност на Flying Spur Speed е 771 к.с., което съвпада с мощността, която задвижващият агрегат осигурява в Continental GT Speed. Мощността представлява увеличение със 145 к.с. спрямо пиковата мощност на отиващия си Flying Spur Speed, а благодарение на 25,9-киловатчасовата батерия ще бъде възможен и електрически пробег от над 72 км. Този прогнозен пробег е изчислен на базата на тестовия цикъл WLTP, използван в чужбина, и вероятно ще бъде по-нисък при измерване по по-строгия цикъл на EPA.