19min.media

2025 Ford Expedition дебютира с нов външен вид и модел Tremor

Ford Expedition е обновен за моделната година 2025, като получава нов външен и вътрешен вид и за първи път се предлага здрав модел Tremor.

Представен късно в четвъртък, Expedition 2025 ще може да се поръчва от 24 октомври, а в дилърските центрове ще се появи през пролетта на следващата година. Информация за цените не е обявена, но ориентировъчно, цената на модела от 2024 г. започва от 57 625 долара, включително 1 995 долара такса за местоназначение.

Настоящият Expedition се появи за моделната 2018 г. и получи първоначално обновяване за 2022 г. Актуализацията за 2025 г. е много по-съществена от типичното освежаване на модела. Ford дори определя Expedition 2025 като ново поколение.



В предната част има нов стил с двойно разположени фарове и широка радиаторна решетка с околна светлинна лента, която обгръща фаровете и се свързва с дневните светлини. В задната част е добавена нова разделена задна врата, при която долната част се сгъва плоско и може да се използва като седалка с опора за до 226 кг. Налична е дори облегалка на седалката, която може да се трансформира в маса за сервиране.



В интериора арматурното табло е с нов, по-малко претрупан дизайн, доминиран от 24-инчов плаващ дисплей, интегриращ цифров контролен панел. Втори екран с пейзажна позиция е разположен в централната колона и служи като център за информационно-развлекателни системи. Под екрана са разположени няколко бутона, както и въртящ се селектор на предавките. За взаимодействие с автомобила са включени и гласови асистенти на Google и Alexa.

Предлагат се места за до осем души, а купувачите могат да продължат да избират между стандартно междуосие и Expedition Max с дълго междуосие. А благодарение на гъвкавите втори и трети ред, средните седалки на тези редове могат да се сгъват самостоятелно, за да се даде възможност за пренасяне на дълги предмети, докато шестте места остават на мястото си.


Това, което не се е променило, е задвижването. Експедицията от 2025 г. носи 3,5-литровия V-6 двигател с два турбокомпресора на отиващия си модел. Той се предлага с мощност 400 и 440 к.с. (440 к.с. стандартно при Tremor и налични при Platinum) и в зависимост от конфигурацията се съчетава със задвижване на задните или на четирите колела. Единствената трансмисия е 10-степенна автоматична, а капацитетът на теглене е 7000 кг или 9600 кг, когато се използва теглич за разпределяне на теглото.

Гамата на Expedition 2025 се състои от моделите Active, King Ranch и Platinum, както и от новия Tremor.


 Tremor се предлага с 10,6 инча пътен просвет, 33-инчови гуми General Grabber All-Terrain, ходови бордове, предна предпазна плоча и допълнителна защита на предния мост, предавателната кутия и резервоара за гориво. От Ford твърдят, че окачването и сервоусилвателят на кормилната уредба също са пренастроени за офроуд условия, а селекторът на режимите на шофиране е обогатен с модел Rock Crawl. Включени са и електронни функции за подпомагане на водача при теглене.

Новост в гамата на Expedition е наличният пакет за свързаност, който може да се добави като еднократна покупка или като абонамент. Той добавя Wi-Fi заедно с магазина за приложения Google Play и вградените Google Maps.

Системата BlueCruise на Ford за свободни ръце за шофиране по магистрали също се предлага за по-голямата част от гамата Expedition и е по-евтина за абонатите. Подобно на пакета Connectivity Package, BlueCruise също се предлага като еднократна покупка като алтернатива на абонаментите.

Свързаният с него Lincoln Navigator също е преработен за моделната година 2025. Навигатор 2025 дебютира през август и ще може да се поръчва и по-късно тази година.