19min.bg

2025 Mercedes-Benz AMG GT 63 Pro се фокусира върху аеродинамиката и охлаждането

Mercedes-Benz AMG предлага още един вариант на купето AMG GT.

 2025 Mercdes-Benz AMG GT 63 Pro 4Matic+ е с променен дизайн, който оптимизира аеродинамиката на автомобила за притискане и охлаждане. От Mercedes заявиха, че той ще се появи в дилърските центрове през 2025 г. и не съобщиха колко ще струва.


AMG GT 63 Pro се фокусира върху аеродинамиката

AMG заяви, че фокусът на подобрената аеродинамика на AMG GT Pro е повишената надлъжна и странична динамика на пистата. Специфичната за модела предна броня получава по-големи и повече карбонови въздушни дефлектори за страничните въздухозаборници. Всичко това е с цел да се вкара повече въздух в предната част за охлаждане на задвижващия агрегат и спирачките. Активната аеродинамика е част от пакета и може да затваря части от предната част и панелите под каросерията, докато ребрата при осите ускоряват въздушния поток под автомобила. Фиксираното задно крило помага за поддържане на задницата в изправено положение. От Mercedes твърдят, че всички тези модификации намаляват подемната сила на предния мост с 66 кг и увеличават притискателната сила на задния мост с около 33 кг за по-добра стабилност при високи скорости.


Спирачните ротори от въглеродна керамика - с размер 16,5 инча отпред - се съчетават с 6-бутални фиксирани спирачни апарати отпред и еднобутални плаващи апарати отзад. От Mercedes твърдят, че предните ротори са най-големите стандартни спирачни апарати, предлагани в момента за AMG. Спирачките са скрити зад олекотени 21-инчови ковани джанти с марката AMG, боядисани в цвят Himalaya Grey Matte и обути в гуми Michelin Pilot Sport 5. Тези гуми са широки, с размери 295/30ZR21 отпред и 305/30ZR21 отзад. AMG съобщи, че ще предлага гуми Michelin Pilot Sport Cup 2 R, които по същество са улични състезателни сликове, като безплатна опция.



 4,0-литровият V-8 двигател с двойно турбо, обозначен като AMG, увеличава мощността си до 603 к.с. и  850 Нм въртящ момент. Спринтът от 0 до 100 км/ч е 3,1 секунди, а максималната скорост - 317 км/ч.

Двойният V-8 с турбокомпресор на Pro получава по-добро охлаждане благодарение на усъвършенствани високо- и нискотемпературни охладителни кръгове. Два радиатора са разположени във всяка от арките на предните колела, за да получават по-добър въздушен поток и да поддържат по-ниски температури на пистата.

AMG е добавил радиатори, монтирани отгоре, на предния и задния диференциал и на предавателната кутия на системата за задвижване на всички колела, които се охлаждат активно. Електрическа водна помпа движи непрекъснато охлаждащата течност през кръговете, за да разсейва топлината.