19min.bg

2025 Toyota GR Corolla ще има автоматична скоростна кутия


  Според многобройни съобщения в интернет Toyota GR Corolla от 2025 г. може да предложи за първи път автоматична трансмисия.
    Въз основа на канадски лист за поръчка, публикуван на форума GR Corolla, GR Corolla '25 ще добави опционална осемстепенна автоматична скоростна кутия.
    Горещият хеч на Toyota може да получи и по-голям стандартен въртящ момент, като максималният му размер ще се увеличи от 273 на 295 килоинча, което ще съответства на ориентираното към пистата издание Morizo Edition.

Управлението на Toyota GR Corolla е абсолютна наслада. Наред с мощния си трицилиндров турбо двигател с 300 к.с., стандартната шестстепенна механична скоростна кутия има възхитително директно действие. Макар че най-горещият хеч на Toyota досега се предлагаше само с механична трансмисия, моделът от 2025 г. може да добави опция за осемстепенна автоматична скоростна кутия. Това сочи канадско ръководство за поръчка, публикувано на форума на GR Corolla.


Според ръководството за поръчка, за което във форума се твърди, че е взето от група на проверени собственици във Facebook, Toyota GR Corolla 2025 не само ще добави автоматична трансмисия, която ще се предлага само в средното ниво на оборудване Premium, но и максималният въртящ момент на всички модели ще се увеличи от 273 на 295 фунта стерлинги. Последната мощност ще се равнява на насочената към пистата версия Morizo Edition, която отпадна от гамата.


 Заедно с новия избор на трансмисия и увеличения въртящ момент, GR Corolla ще получи няколко допълнителни промени, според ръководството за поръчка. Всички модели ще носят преработена предна броня, въпреки че не е ясно какво ще бъде променено. Началното ниво на оборудване Core, което остава само с механична скоростна кутия, добавя отопляем волан и охладителни канали на спирачките. Междувременно Premium получава комплект 18-инчови джанти, боядисани в черен мат, двузонов автоматичен климатик, head-up дисплей и подрадиатор, който има за цел да подобри охлаждането на двигателя.


Връхната версия Circuit Edition не е спомената в ръководството за поръчка, но ако остане част от гамата за 2025 г., логично е да приеме същите подобрения като Premium. Когато бе потърсен за коментар относно съобщените промени в GR Corolla 2025, говорител на Toyota заяви пред Car and Driver, че компанията няма какво да съобщи до момента.