19min.bg

2025 Toyota GR Supra

Toyota обяви гамата на GR Supra за 2025 г., която включва стратегическо оптимизиране (или, ако предпочитате, безмилостно премахване) на 2,0-литровия четирицилиндров двигател.

Говорител на Toyota обясни: "За да оптимизираме стратегията за класа GR Supra и да се съобразим с търсенето на клиентите, моделът с обем 2,0 л ще бъде спрян за 2025 г. Добавянето на ръчна скоростна кутия през 2023 г. измести търсенето към по-мощните варианти с обем 3,0 литра".

Сега 3,0-литровият шестцилиндров двигател се предлага както с автоматична, така и с механична скоростна кутия. Това опростяване на гамата идва с увеличение на цената с 1750 долара.



Гамата на Toyota GR Supra за 2025 г. е ограничена до две нива на оборудване: 3.0 и 3.0 Premium. Първото може да бъде обогатено с опционалния пакет "Безопасност и технологии", докато второто може да бъде комбинирано с пакета "Асистент на водача".

3.0 се предлага стандартно с черна тапицерия от Alcantara и кожа, спортни седалки с електрическо регулиране, аудиосистема с 10 високоговорителя и 8,8-инчов сензорен екран за инфоразвлекателни системи. 3.0 Premium добавя повече функции, включително аудиосистема JBL с 12 високоговорителя, и се предлага с черна или лешникова кожа.



Цветовата палитра на екстериора включва нюансите Absolute Zero (бяло), Nocturnal (черно) и Renaissance Red 2.0, както и Stratosphere (синьо), което е опция за допълнително заплащане.

Пренесеният от BMW 3,0-литров шестцилиндров двигател развива 382 к.с. (285 кВт/387 к.с.) и въртящ момент от 368 Нм (498 Нм). Това позволява на спортния автомобил със задвижване на задните колела да ускори от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди с осемстепенната автоматична трансмисия или за 4,2 секунди с шестстепенната механична трансмисия, която се предлага като безплатна опция.

Настройката на шасито на GR Supra е преработена за моделната година 2023, включително добавянето на ръчната скоростна кутия, така че в този отдел не са необходими промени. И двете модификации се предлагат стандартно с адаптивно променливо окачване (AVS) и активен заден спортен диференциал. Водачът може да избира между режимите Normal, Sport и Individual, които регулират съответно реакцията на газта, окачването и сервоусилвателя на волана.

Цените са увеличени с 1750 долара и за двете модификации в сравнение с еквивалентите на 2024 MY. Данните в таблицата не включват дилърската такса за обработка и обслужване, която добавя още 1 095 долара за GR Supra 3.0.

Купувачите на Toyota GR Supra за 2025 г. ще получат и безплатно едногодишно членство в Националната асоциация за автомобилен спорт (NASA). Предимствата включват едно безплатно събитие за високопроизводително шофиране и отстъпка за други събития.