19min.bg

2026 Mercedes-Benz Maybach SL-класа е показан за първи път


Инженери от Mercedes-Benz са били забелязани да тестват Maybach версия на кабриолета SL-Class, която се очаква да дебютира в началото на следващата година.

Mercedes разработва повече модели за своята ултралуксозна подмарка Maybach като част от обявената през 2022 г. стратегия, в която автомобилният производител планира да се фокусира повече върху по-нискосерийни автомобили с по-висока печалба.

След добавянето на SUV Maybach EQS миналата година, който се присъедини към Maybach S-класа и GLS-класа, следващият в процес на разработка ще бъде този Maybach SL-класа. Досега не е имало Maybach SL-класа, но последната S-класа кабриолет включваше версия Maybach.

Прототипът на нашите шпионски снимки разкрива нов дизайн на предните части в двата края, както и нова радиаторна решетка с типичните за Maybach вертикални ламели - мотив, вдъхновен от костюм с пинсета. Колелата и формата на ауспуховите накрайници също са дизайн, характерен за съвременните Maybach.





Има и нов преден капак с централна характерна линия под камуфлажното облекло. Тийзър снимка, публикувана през 2022 г., показва червен автомобил с контрастен черен капак, обсипан с малки лога Maybach - детайл, който може да се предлага като опция за предстоящия Maybach SL.


Няма ясен кадър на интериора, но несъмнено ще има някои подобрения, целящи да осигурят допълнително разточителство за пътниците. Не е ясно и какво се планира под капака, но Maybach обикновено се предлагат с по-мощни налични задвижващи агрегати. В случая на SL-класата това означава 4,0-литров V-8 с два турбокомпресора, генериращ 577 к.с. или повече. SL-класата се предлага и с plug-in хибриден задвижващ агрегат с мощност 805 к.с., въпреки че задният порт за зареждане на този задвижващ агрегат не се вижда на прототипа Maybach SL-класа.