19min.bg

$55 000 за Mercedes-Benz CLA-Class EV 2026

Седанът CLA-класа от години е отправна точка към гамата на Mercedes-Benz и вече е почти време фастбек седанът да влезе в своето трето поколение. Този път бензинът няма да бъде единственият метод на задвижване - в менюто ще бъде включен и изцяло електрически вариант, за който се твърди, че ще предлага впечатляващ пробег от около 644 км с едно зареждане. Ако се съди по концептуалния CLA, следващото поколение на CLA-класата ще подобри стила на модела с умело използване на външно LED осветление на мястото на хромираните елементи.

 Салонът е също толкова стилен и се отличава с футуристичен мотив и отворена концепция за максимално ефективно използване на пространството. Ще се предлагат както едно-, така и двумоторни модели, но ще трябва да изчакаме до серийното производство, за да разберем каквито и да било допълнителни спецификации. Когато CLA EV се появи на пазара, той ще отправи предизвикателство към утвърдени електрически седани като Polestar 2 и Tesla Model 3.

Когато следващото поколение на CLA-класата се появи на пазара - вероятно за моделната година 2026 - гамата ще включва за първи път EV. Mercedes-Benz е разработил изцяло нова платформа за бъдещия CLA, която ще бъде основа и за двойка малки SUV модели, както и за комби вариант на седана CLA-класа.

Цената на Mercedes-Benz CLA-Class EV 2026 се очаква да започне от около 55 000 долара и да достигне до 65 000 в зависимост от степента на оборудване и опциите.