19min.bg

Безплатен нет на бул. Витоша и на Славейков

VIVACOM пуска свободен интернет достъп до булевард Витоша и площад Славейков. В такава подвижна интернет зона със свободен достъп се превръща и една от най-дългите автобусни линии в София, която свързва кварталите Младост и Люлин – автобус 111.


„Вече сме изградили 2000 точки за безплатен интернет. Целта ни е до края на годината да достигнат 3000“, каза генералният секретар на VIVACOM Михаела Калайджиева. „Откриваме най-големите точки – булевард Витоша. Така гости на столицата ще имат възможност да пият кафе и да сърфират безплатно. Площад Славейков също ще бъде голяма WiFi зона“, продължи тя.


„С общите усилия на общината и на частния сектор възможностите за бързото развитие на града се удвояват и утрояват“, каза, от своя страна, кметът на столицата Йорданка Фандъкова. „Започва и проектът за безплатен достъп до интернет в автобусната линия 111, тъй като е една от най-дългите“, продължи тя. Пътниците ще могат да използват безплатния интернет достъп по време на пътуването си във всяка една от колите, които обслужват линията. „Предстои цялостна реконструкция на булевард Витоша. Искаме да направим цялостна пешеходна зона“, каза още Фандъкова.


Снимка: Юлиян Христов