19min.bg

BMW i7 доминира над своя ICE аналог

BMW i7, най-новото електрическо предложение на BMW, доминира над своя бензинов аналог заедно с други луксозни електрически автомобили на BMW Group, съобщава teslarati.com.

BMW се определя от своите луксозни предложения. Нейната водеща марка BMW от години доминира на световния пазар на премиум автомобили, а с най-новите си предложения за електрически превозни средства изглежда, че прави същото. По данни на BimmerToday неотдавна пуснатото на пазара BMW i7 вече е съставлявало 43% от продажбите на серия 7 в Германия през миналия месец, което прави електрическата версия най-популярната, въпреки че е най-скъпата.


 73-те BMW i7, продадени през януари, представляват 43% от общите продажби на серия 7 в Германия, което я прави най-популярния вариант. Други успешни модели са BMW iX и iX3, всеки от които е продаден в над сто бройки през първия месец на годината, като бързо навлиза в продажбите на популярните луксозни SUV модели на марката с бензинов двигател - X6 и X7.

При начална цена от 139 900 евро (119 000 долара в САЩ) не е чудно, че BMW е продало само малко под сто BMW i7. Въпреки това успехът на i7 следва тенденцията при ултралуксозните електрически автомобили на BMW Group, които доминират над алтернативите с бензинови двигатели.