19min.bg

Bulgari Vision Gran Turismo ще бъде представен на световните финали на 3 декември

След обявяването на представянето на Genesis Vision Gran Turismo по време на финала на Gran Turismo World, сега имаме новини за втори VGT, който ще сподели сцената - от луксозната модна марка Bulgari.



Разбира се, през 2023 г. се навършват десет години от старта на програмата Vision Gran Turismo, която официално стартира през 2013 г. с Mercedes-AMG Vision GT в Gran Turismo 6. Световният финал ще отбележи знаменателното събитие със специално пространство за събития на мястото на провеждане на финала - конгресния център Fira Internacional de Barcelona - а сега, изглежда, и с представянето на два нови автомобила.



Макар че първият може да е бил очакван, тъй като Genesis първоначално се закани с автомобила още през септември 2022 г., доста малко вероятно е вторият да е бил на радара на някого, тъй като връзката на Bulgari с автомобилната сфера е донякъде слаба.



Марката, известна най-вече като бижутерска къща за висша мода, досега се е свързвала с автомобилния сектор само чрез специални издания на часовници - като Bulgari Octo Maserati GranSport/GranLusso - и проектиране на собствена интерпретация на FIAT 500e, наречена B.500 by Bulgari Mai Troppo.



Тогава този Vision GT ще бъде първият му опит в автомобилния дизайн и макар че в 30-секундния тийзър видеоклип не виждаме всичко, има повече от няколко намека за цялостния вид на автомобила.



Може би най-добрият единичен поглед, който получаваме, е изгледът от профил, който показва отворен дизайн на кокпита със заден обръч и обширна стъклена рамка. Изглежда, че това е доста агресивна клиновидна форма, която доста напомня на някои от италианските концепции на Bertone от 70-те години - което ни кара да се замислим за Bertone VGT, който така и не успяхме да видим поради несъстоятелността на компанията.


Има и няколко допълнителни екстериорни ъгъла, които дразнят цялостния вид на автомобила. Всичките четири колела изглежда са разположени в луковични, но цялостни капсули и не изглеждат закрити.



В предната част виждаме 11 фара в изрязаната част на потъналия нос, точно над надписа "BVLGARI". Поглед отстрани загатва за врата, но също така показва думата "Aluminium", която е име, използвано от Bulgari за продукти, изработени от този материал, и която също така предполага, че е част от името на автомобила на собствения микросайт на компанията.


Тийзърът също така залага на мотивите за часовници и това не е изненадващо, тъй като изглежда, че автомобилът ще бъде придружаван от специално издание часовници "BVLGARI Aluminium x Gran Turismo". Като се има предвид, че цените на часовниците Bulgari Aluminium започват от около 4000 долара, не очакваме те да са особено достъпни - въпреки че подозираме, че може да бъдат връчени на играчите, които застанат на подиума през предстоящия уикенд.



На този ранен етап не знаем с какво ще се задвижва автомобилът, нито нищо за неговите важни статистически данни (освен вероятната цена от 1 000 000 щ.д. в играта), но очакваме да получим повече информация, когато автомобилът бъде официално представен на 3 декември.


 Източник: gtplanet.net