19min.bg

BYD представи електрически хечбек на цена под 18 000 лева

Обновеният електрически хечбек BYD Seagull 2025 дебютира в Китай на цена, започваща от 9700 долара за базовата конфигурация и 12 000 долара за най-високата версия, което по текущия обменен курс се равнява на 17 800 и 22 000 лева.

Както съобщава CarNewsChina, актуализираният Seagull е претърпял едва забележим редизайн. Хечбекът се предлага в три конфигурации: Vitality Edition, Freedom Edition и Flying Edition.

Базовата и средната версия използват 30.08kWh батерия и имат пробег с едно зареждане до 305 км, докато най-високото Flying Edition има по-голяма 38.88kWh батерия и пробег до 405 км с едно зареждане. Мощността на двигателя е 74 конски сили.

Актуализираният електрически автомобил се предлага в четири нови екстериорни цвята: арктически синьо, топло слънчево бяло, черно полярна нощ и прасковено розово; и два интериорни цвята: Deep Ocean и Blue и Dune Pink.

Най-забележимата промяна в екстериора е замяната на логото "BUILD YOUR DREAMS" с "BYD". Дизайнът на предната част остава непроменен.

Стилът на интериора също е запазен от предишната версия със 7-инчов екран на арматурното табло и 10.1-инчов въртящ се мултимедиен контролен дисплей.
Версиите Freedom Edition и Flying Edition са оборудвани с панел за безжично зареждане, отопляеми предни седалки и електрическо регулиране на шофьорската седалка в шест посоки.