19min.bg

Ford Mustang GTD с първо публично представяне

   Година след представянето си Ford Mustang GTD за пръв път официално се появява пред феновете, като преминава през няколко изпитания на Фестивала на скоростта в Гудууд.
    Ford иска GTD да се изправи срещу най-добрите пистови автомобили в света и цели повече от 800 конски сили от 5,2-литровия V-8 двигател с принудително пълнене.
    Заедно с изкачването на хълма Ford обяви опция за боядисване, която включва хиляди нюанси и възможност за блокиране на други купувачи от даден цвят.

Измина една година, откакто Ford разкри Mustang GTD за изненада и вълнение на мнозина. С нетърпение очаквахме първия си шанс да видим и чуем вдъхновения от GT3 пътен автомобил в действие - и днес този момент най-накрая настъпи. GTD 'Stang направи първия си официален публичен пробег днес на състезанието по изкачване на хълм на Фестивала на скоростта в Гудууд. Mustang за около 325 хил. долара ще прави по две изкачвания на хълма всеки ден.



Защита на боята

В допълнение към участието си в историческото събитие, което се провежда ежегодно в Обединеното кралство, Ford обяви две нови програми за боядисване за клиентите на GTD. Наред с шестте стандартни цвята, Ford ще предложи на клиентите на GTD възможността да поръчат един от програмата Extended Color Palette, която включва достъп до хиляди цветове, подобно на програмата Paint to Sample Plus на Porsche.

Клиентите предоставят на Ford пример за желания от тях цвят, а екипът на GTD „ще направи всичко възможно“, за да съчетае нюанса с този от каталога на производителя. За да са сигурни, че тези, които са похарчили стотици хиляди долари за своя GTD, ще получат правилния цвят, Ford ще им изпрати мостра, за да могат да видят как реагира при различни условия на осветление. 



За клиентите, които се притесняват, че избраният от тях нюанс може да не е достатъчно ексклузивен, Ford предлага друга опция, озаглавена „Ексклузивна разширена палитра от цветове“ (Exclusive Extended Color Palette Lock-Out Option). Да, в допълнение към предлагането на почти безкраен набор от цветове, Ford ще позволи на клиентите да платят премия, която гарантира, че техният цвят няма да бъде избран от друг купувач. Говорим за влияние на автосалона.

От Ford не разкриват колко точно струва всяка от двете опции и не очакваме да го направят. В края на краищата GTD все още е в процес на производство и все още нямаме дори точна начална цена. 


 Източник: caranddriver.com