19min.bg

Hennessey Venom F5-M Roadster добави ръчна скоростна кутия към хиперавтомобила с 1817 к.с.

Hennessey добави ръчна скоростна кутия към своя хиперавтомобил Venom F5, като по този начин създаде най-мощния автомобил в света с ръчно управление.

Ръчната скоростна кутия е съчетана с каросерията Venom F5 Roadster в отделен модел, известен като Venom F5-M Roadster, и ще бъдат произведени само 12 бройки. Цената на един от тях е 2,65 млн. долара, а според Hennessey всички места за построяване вече са заявени.

Ръчната трансмисия е 6-степенна с класически затворен превключвател и инсталирането ѝ означава, че е необходимо пренастройване на двигателя, за да се съчетае с новите предавателни числа. Една от ключовите промени беше да се въведе по-градивно предаване на мощността, за да се предотврати разкъсването на гумите на по-ниските предавки.

Както всички Venom F5, Venom F5 Roadster се задвижва от 6,6-литров V-8 с двойно турбопълнене, който генерира максимална мощност от 1542 к.с. на бензин помпа (91 октана) и цели 1817 к.с., когато работи с Е85. От Hennessey не съобщават какво е времето от 0 до 100 км/ч, но Venom F5 със стандартната 7-степенна автоматизирана механична скоростна кутия ще се движи от 0 до 100 км/ч за заявените 2,6 секунди и потенциално ще достига максимална скорост от над 482 км/ч. Hennessey планира евентуално да посочи максимална скорост.