19min.bg

Илон Мъск има близнаци с един от топ мениджърите си: Business Insider

Главният изпълнителен директор на Tesla Inc (TSLA. O) Илон Мъск и Шивон Зилис, топ мениджър в неговия стартъп за мозъчни чипове Neuralink, имат близнаци през ноември 2021 г. , съобщи Business Insider в сряда.

През април Мъск и Зилис подават молба за промяна на името на близнаците, за да "носят фамилията на баща си" и да съдържат фамилията на майка си като част от второто им име, се казва в доклада, като се цитират съдебни документи.


Месец по-късно съдия от Тексас одобрява петицията, се казва още в доклада.

Резюме на съдебния акт в услугата за правни изследвания Westlaw показва, че на 11 май съдията е подписал "Заповед за промяна на имената на няколко деца" след подадена на 25 април тази година молба за промяна на името от Мъск и Зилис.

В доклада се казва, без да се цитира източник, че Зилис неотдавна е бил спряган за един от хората, които Мъск би могъл да използва, за да управлява Twitter Inc (TWTR. N) след сделката за придобиване на стойност 44 млрд. долара.


36-годишната Зилис е посочена в профила си в LinkedIn като директор на операциите и специалните проекти в Neuralink, чийто съосновател и председател е 51-годишният Мъск. Тя започва работа в компанията през май 2017 г. , същия месец, в който е назначена за директор на проект в областта на изкуствения интелект в Tesla, където работи до 2019 г.

Според профила ѝ в LinkedIn тя е член на управителния съвет на фирмата за изследвания в областта на изкуствения интелект OpenAI, чийто съосновател е Мъск.