19min.bg

Искат от Фейсбук засилване поверителността за Libra

Регулатори за защита на данните от Съединените щати, Обединеното кралство, Европейския съюз и няколко други държави настояват Фейсбук да усили поверителността на криптовалутата Libra. Те заявиха, че предложената от Фейсбук (Facebook Inc.) криптовалута Libra може да представлява риск за поверителността на нейните потребители.


В съвместно изявление длъжностните лица по правоприлагането заявиха, че Фейсбук и неговото дъщерно дружество Calibra не са успели подробно да адресират практиките за обработка на информация, които да бъдат въведени за защита на личната информация.


Социалният медиен гигант е насочен за взимане на по-строги гаранционни мерки за защита на личните данни, както и за подробности относно вътрешната работа на запазването на данни. Регулаторите отбелязаха, че списъкът с отговорите на изпратените въпроси не е изчерпателен, добавяйки, че отделните органи за защита на данните могат да поискат от представители на Libra допълнително разяснение в бъдеще.


Дейвид Маркъс, ръководител на дружеството Calibra на Facebook, заяви по-рано, че Libra няма да бъдат стартирана, преди да получат регулаторно одобрение и напълно да се справят с всички опасения, свързани с цифровата валута.