19min.bg

Изкуствен интелект „сватосва“ при уеб-запознанства


Забравете безкрайното преравяне на профили. Приложенията за запознанства вече използват изкуствен интелект, за да ви предложат къде да отидете на първа среща, какво да кажете и дори да си намерите партньор, който изглежда като любимата ви знаменитост, пише Technews.bg.


 Доскоро смартфон приложенията за запознанства – такива като Tinder – оставяха на потребителите удоволствието да заговорят някого, да го поканят, да отидат на среща. Това обаче не е достатъчно. За да се справят с нарастващата умора от търсенето из всевъзможни профили, сега приложенията за онлайн запознанства вече разчитат на изкуствен интелект (ИИ), за да организират срещите в реалния живот и да действат като сватовници.

Тези нови приложения на ИИ бяха тема от особен интерес по време на четиридневната среща на високо равнище Web Summit в Лисабон. Онлайн пионерът в уеб-запознанствата eHarmony обяви, че разработва функция на база ИИ, която подтиква потребителите да предложат среща на живо, след като са си чатили с някого известно време.

„Има много активност в приложенията за запознанства, но като цяло няма много срещи“, казва изпълнителният директор на eHarmony Грант Лангстън, цитиран от phys.org. „Момчетата не знаят как да поканят. Наистина е удивително колко много хора се нуждаят от помощ. Ние мислим, че можем да направим това по автоматизиран начин“.